Rejser

10 gode råd til udlejning af lejlighed i ferie

Jeg har tidligere skrevet en guide, om udlejning af lejlighed som ferielejlighed via Airbnb. Dette er en opdateret version med 10 gode råd.

airbnb-logo-nyIgennem to måneder har jeg nu med stor succes, udlejet min lejlighed i København igennem Airbnb, især til udenlandske turister fra hele verden. Det har været både sjovt og givet mig nogle erfaringer, som jeg her vil give videre med 10 gode råd.

Opret profil

Første skridt er naturligvis at få oprettet en profil på Airbnb. Brug min invitation her og få ca. 250 kr.(beløbet kan varierer) i startkredit til at rejse for på Airbnb.

Udlej din lejlighed i ferien

Udlejning af lejlighed i ferie er en god måde at få betalt lidt af sin egen ferie på. Jeg har gjort mig en masse erfaringer med udlejning af min lejlighed, som jeg kan opsummer til ét overordnet tema, som handler om at give sine gæster en god oplevelse og hjælpe dem så meget man kan. Det handler ofte om småting, som at besvare deres spørgsmål og give dem tips til f.eks. restauranter, seværdigheder og transport. Hvis man sætter sig lidt i turisternes situation, så er især transportsystemerne i Danmark lidt komplicerede, uanset om det gælder København, Århus, Aalborg eller Odense.

10 gode råd

  1. Tjek prisen i dit område/by og sæt prisen derefter
  2. Tilføj mange og gode billeder
  3. Skriv en god beskrivelse på engelsk
  4. Lav en guide med husregler/info til din gæster
  5. Svar hurtigt når du bliver kontaktet
  6. Hjælp din gæster med gode råd og rejsetips til din by
  7. Få installeret trådløst internet (turister elsker gratis WI-FI)
  8. Sørg for grundig rengøring
  9. Sørg for rene håndklæder og rent sengtøj til din gæster
  10. Vær fleksibel med check in og check out tiderne

Regler for udlejning af lejlighed

I den seneste tid har der været stor debat omkring lovligheden af udlejning af private lejligheder som ferielejligheder. Reglerne for udlejning har været uklare i følge mange medier og Airbnb selv. Dog kom der som sent som i denne uge en udmelding fra boligminister Carsten Hansen, hvor han til dr.dk udtaler:

“Der er ingen grund til at være urolig. Hvis man har et hus eller lejlighed, kan man sagtens leje et værelse ud i nogle uger over sommeren. Det er både helt fint med mig og med lovgivningen, siger Carsten Hansen.”

Læs hele udtalelsen her.

Udlej din lejlighed her: Airbnb.dk

Kommentarer lukket til 10 gode råd til udlejning af lejlighed i ferie