Vælg en side

3 gode råd: Sådan motiverer du bedst dine medarbejdere

24. marts 2021

En af de vigtigste opgaver for ledere er at motivere medarbejderne.

Motiverede medarbejdere er nemlig de mest produktive. Det er også dem, der udfører det bedste stykke arbejde, hvilket bakkes op af denne artikel fra Finans.dk. Her kommer derfor tre gode råd til ledere, der gerne vil blive bedre til at motivere sine ansatte.

Spred positiv energi

En leder, der udstråler glæde og overskud, har nemmere ved at nå ind til sine medarbejdere. Positiv energi er nemlig smitsomt, og høj energi fører ofte til høj produktivitet. Der er ikke noget værre end en leder, der ikke orker sit job. Det smitter nemlig af på folkene omkring dem, og ikke på den gode måde.

Sørg derfor for at skabe en positiv kultur på kontoret, hvor der er plads til jokes, spil og musik, men hvor der på samme tid arbejdes målrettet. Mottoet “Work hard, play hard” opsummerer det meget godt.

Skab et belønningssystem til dine medarbejdere

Hvis du gerne vil holde på dine bedste folk og på samme tid holde dem motiveret, kan det være en god idé at starte et belønningssystem.

Det kan gøres på mange forskellige måder, eksempelvis via en bonusordning, der bliver udbetalt hvert kvartal. Det kan også være i form af små ugentlige konkurrencer. Det behøver ikke engang at være en fysisk præmie, eventuelt kan du give en halv fridag til ugens bedste performer.

For at sikre at dine medarbejdere tænker fremadrettet, kan du også lave en langsigtet konkurrence, hvor der er en større præmie på spil. Det kunne eksempelvis være en betalt sportsrejse til de tre bedste performere i dit team. Få ting kan ryste folk sammen, som oplevelser, man deler med hinanden.

Sportsrejser er rig på oplevelser, og hvilken ansat ville eksempelvis sige nej til en weekendtur til Barcelona? Her vil de have mulighed for at opleve FC Barcelona, der gennem mange år har været et af verdens bedste fodboldhold. De råder desuden over en af historiens bedste spillere i Lionel Messi, der efter en dårlig periode nu er tilbage i topform. Med ham på holdet spiller Barca (for det meste) noget lækkert fodbold, som oser af kvalitet, så de hos bet365 altid er blandt favoritterne til at vinde det spanske mesterskab. En weekendtur til Barcelona vil foruden fodbold i verdensklasse byde på godt vejr, strand og masser af lækker mad.

Alt efter hvor stort råderum din virksomhed har, kan du vælge at give præmien til én person eller til en gruppe af ansatte.

Spørg dem, hvad de ønsker sig

I stedet for at prøve at gætte, hvad hver enkelt medarbejder værdsætter, så prøv at spørg dem, hvad de sætter pris på. Brug derefter den info du får. Folk er forskellige og bliver motiveret på forskellige måder. De arbejder sikkert også på forskellige måder og har ting ved jobbet, som de kan lide og ting som de ikke kan. Ved at finde ud af, hvad hver medarbejder er god til, og hvad der interesserer dem, er det nemmere at tilrettelægge opgaver for de. For jo bedre arbejdsopgaverne matcher deres kompetencer og interesser, desto større motivation.