Iværksætteri,  Rejser

At rejse og arbejde – mine erfaringer

At kunne kombinere arbejde med at rejse, er ofte en drøm for mange. Jeg har med fornøjelse kombineret det på mine seneste to rejser. Jeg vil her dele mine erfaringer og komme med et par gode råd til andre med samme drøm.

arbejse-rejse

Min baggrund for at rejse ud og arbejde samtidig, ligger i at jeg er igang med at opbygge en online rejseguide til fodboldrejser, som hedder Billige-fodboldrejser.dk. Jeg har gennem de seneste 10-15 år rejst Europa tyndt og set fodbold. Jeg har slæbt et par tålmodige kærester gennem diverse fodboldstadions, i selv de mindste byer rundt om i Europa. Kort fortalt har jeg en passion for at rejse og for at opleve fodboldkultur i andre lande. I løbet af sommeren i år, startede jeg så mit projekt. Jeg ville dele mine erfaringer omkring fodboldrejser og hvis jeg en dag kunne tjene lidt penge på det, ville det blot være fedt.

I denne artikel vil komme med tre gode råd til dig som vil prøve at kombinere dine rejser med at arbejde, det kunne være som freelancer, journalist eller rejseblogger. Det skal nævnes, at jeg har et almindeligt arbejde ved siden af mit rejsesite og ikke rejser rundt 365 dage om året, selvom jeg godt gad.

1. Disciplin, disciplin og disciplin

Når man første gang rejser ud, forestiller man sig hvordan livet ikke kan være nemmere. Man skal blot arbejde lidt hist og her, samtidigt med at man får en masse oplevelser. Det er naturligvis også overordnet rigtigt, men det kræver faktisk stor disciplin at kunne gøre i praksis. Det er et spørgsmål om at lære sig vaner, kende sig selv godt og vide hvornår og hvor man arbejder effektivt.

Når man ankommer til en ny og spændende storby, falder man hurtigt ind i sit normale “ferie-mode” og dagene flyver afsted med oplevelser. Det skal de selvfølgelig også. Det er en del af din research. Uden oplevelser har du intet at skrive om eller også bliver det for surt. Man er naturligvis ikke taget til f.eks. Barcelona for sidde på et hotelværelse i syv dage. Ud og oplev noget. Men husk tiden. Ellers bliver det blot en normal ferie og du får intet arbejde lavet.

2. Get in the zone

Alle mennesker har deres “zone” hvor de er virkelig effektive og får lavet en masse. Hvordan man skal strukturere sine dage med arbejde og fornøjelse er lige noget man skal lære og erfare sig. Jeg er f.eks. udpræget A-menneske og er langt mest effektiv om morgenen. Det ved jeg nu, så derfor planlægger jeg mine dage, så jeg f.eks. arbejder koncentreret fra klokken 6-7 om morgenen indtil frokost.

Mit råd er derfor at finde ud af hvornår du er “in the zone” og virkelig får noget for hånden. Det kan både være hvilke tidspunkt på dagen du er mest effektiv, men også hvor. Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge inspiration fra min omgivelser og have liv omkring mig når jeg arbejder. Jeg finder derfor ofte en café med wifi og sætter musik i ørene. Omgivelserne giver mig energi uden at forstyrre mig. Andre er måske mest effektive klokken 3 om natten på hotelværelset og så skal man bare vide det og planlægge sin dag derefter.

dktid.dk

3. Aldrig gå ned på udstyr

Det siger næsten sig selv, at man skal have sit udstyr i orden hvis man skal kunne arbejde ordentligt. Først og fremmest er det en bærbar computer af en ordenligt kvalitet. Overvej især hvor længe batteriet holder. Du får intet lavet, hvis der ikke er strøm på din computer. Uden at skulle gøre for meget reklame, så besluttede jeg mig før min første arbejdsferie, for at købe en MacBook Air. Det har jeg aldrig fortrudt. Den holder batteri længe (tror ofte jeg har kørt 6-8 timer) og den er let at have med rundt.

Men ud over en god computer, kan dit udstyr også være den rigtige musik til arbejdet. Papir, blyanter etc. Husk blot at have noget ordentligt udstyr at arbejde med og på. Det gælder om at gøre livet så let for dig selv som muligt. Husk også at du sandsynligvis arbejder et nyt sted hver dag, derfor er det rart at have en god base (computer, musik etc.) som altid er det samme.

Husk også at nyde livet

Mit sidste gode råd er, at man også skal huske at nyde sin ferie og de oplevelser der venter. Man tager ikke afsted kun for at arbejde og heller ikke kun for at holde ferie. Finder man sin personlige opskrift på at kunne kombinere de to, bliver livet rigtigt hurtigt, rigtigt fedt.

Kommentarer lukket til At rejse og arbejde – mine erfaringer