Affiliate marketing

Guide: Sådan kommer du igang med affiliate marketing

Guide med gode råd til, hvordan du kommer igang med affiliate marketing og tre spørgsmål, du bør stille dig selv.

affiliate-marketing

Affiliate marketing har længe været stort i udlandet, og alt tyder på, at det også bliver større og større i Danmark. Derfor kan det både være sjovt og give et godt økonomisk afkast at starte et affiliate site.

For den udenforstående går affiliate marketing i sin enkelthed ud på, at man som virksomhed eller privatperson markedsfører andre virksomheders produkter for derved at sende besøgende til den pågældende virksomheds website. Hvis du vil vide mere om, hvordan affiliate marketing fungerer, kan du læse mere her: Tjen penge på affiliate marketing.

Hvis du udemærket kender til grundprincipperne i affiliate marketing, og har lyst til at prøve kræfter med det, stiller jeg dig her tre spørgsmål, du bør stille dig selv inden du starter, samt giver dig nogle gode råd med på vejen.

1 – Hvilket produkt vil jeg markedsføre?

Det er naturligvis nærliggende at starte ud med at finde ud af, hvilket produkt dit affiliate site skal fokusere på – altså hvilket produkt du ønsker at markedsføre.

Hvis man ønsker at give sig i kast med et affiliate projekt, stræber man som rationelt menneske selvsagt efter at kunne generere størst mulig omsætning. På den baggrund ønsker man sandsynligvis at fokusere på et produkt, der har en vis volumen og efterspørgsel.

Du skal dog huske på, at der med stor efterspørgsel og volumen med 99 % sikkerhed følger stor konkurrence med. Derfor skal du gøre dig klart, om du har evnerne og modet til starte et affiliate site i højkonkurrencefelter som eksempelvis lån, betting og rejser.

De gode råd:
– Fokuserer du på et produkt med høj konkurrence, skal du vide, at det kræver en stor og velfunderet SEO-indsats. Vælg derfor kun et sådan produkt, hvis du ved, du er en SEO-haj.
– Det er værd at overveje at vælge et produkt, der interesserer dig. På den måde vil det praktiske arbejde med siden være en hel del sjovere.

2 – Hvilket affiliate netværk skal jeg vælge?

Der er efterhånden kommet en del affiliate netværk på markedet. Derfor har du mange muligheder for at finde et netværk, der virker for dig. Det er forholdsvis nemt at registrere sig disse netværk, da du blot skal udfylde en formular, der fungerer som en ansøgning.

Det kan være en god idé at undersøge flere netværk. Det skyldes først og fremmest, at priserne på de forskellige kampagner kan variere fra netværk til netværk, men også, at deres kampagneudvalg kan svinge meget.

Det gode råd:

Det kan være værd at tage kontakt til de respektive affiliate netværk for at forhandle sig frem til bedre vilkår. Det kræver dog, at du fremstår seriøs. Både i forbindelse med dig selv, samt designet og funktionaliteten på dit site.

3 – Hvor avanceret skal sitet være?

Der er forskellige måder at lave et affiliate site på, og der findes intet rigtigt eller forkert svar. Nogle sites er meget brugervenlige, hvor det eksempelvis er muligt at indtaste oplysninger, hvorefter sitet finder de bedste muligheder for brugeren. Et godt eksempel på et sådan affiliate site, er Mikonomi.dk, der sammenligner finansielle ydelser.

Hvor avanceret dit site bør være, afhænger meget af, hvilket produkt du ønsker at markedsføre. Tommelfingerreglen er nok, at jo mere komplekst dit produkt er, jo mere avanceret skal dit site være.

Det gode råd:
Hvis du fokuserer på et produkt med høj kompleksitet, og dit site derfor kræver en beregner eller andre funktionaliteter, bør du få en professionel programmør til at lave det for dig. Dette gælder i øvrigt også i forhold til design, hvis du ikke selv er i stand til at lave dette på dit site. Pengene vil være godt givet ud, fordi brugeren vil benytte dit site i større grad, hvorfor du genererer større omsætning.

Kommentarer lukket til Guide: Sådan kommer du igang med affiliate marketing