Online markedsføring

Guide: Udlej din lejlighed til turister

Skal du på ferie og vil du tjene lidt penge på din lejlighed? Med Airbnb.com kan du udleje din lejlighed som ferielejlighed.

Ferielejlighed KøbenhavnJeg fik fornyligt anbefalet, at leje min lejlighed i København ud som ferielejlighed på Airbnb.com. Jeg prøvede konceptet og fik hurtigt lejet min lejlighed ud. Hermed får du kort guide til hvordan du kan gøre det samme.

1. Opret en profil på Airbnb.com

Første skridt er at oprette en profil og lave en udlejningsannonce på Airbnb. Dette er gjort ret nemt,  du kan nemlig benytte din Facebook profil til at logge ind med. Tilmeld dig via min (invitation her) og 147 kr i startkredit på Airbnb til at rejse for.

Til selve annoncen, vil jeg anbefale at følge anvisningerne, nemlig at få lavet en god og omfattende beskrivelse af din lejlighed og vigtigst af alt – få lagt gode billeder på. Derudover har Airbnb.com lavet en masse vejledninger til udlejere og om hvordan man er en god vært. De bygger angiveligt på en masse erfaring, så jeg valgte at følge dem et langt stykke af vejen.

Selve søgeresultaterne, er som udlejer på Airbnb.com, både lidt svære at gennemskue og filtre, dog ser det ud til at antallet af anmeldelser spiller ind på placering i søgeresultaterne – sammen med prisen. Idet min annonce – selvsagt – var helt ny og ikke havde nogen anmeldelser fra tidligere lejere, vurderede jeg, at det ville være en god strategi at starte ud med en relativt lav pris.

2. Lav hjemmeside og søgemaskineoptimering

Yderligere trafik kan genereres til din profil på Airbnb.com via søgemaskineoptimering på Google. Jeg fik selv idéen, at lave en hjemmeside og teste et par såkaldt exact match domains til at tiltrække organisk trafik. På domænerne har jeg lagt WordPress og valgt et gratis tema, derudover har jeg lagt info om min lejlighed, et link til min annonce på Airbnb.com og så en blog, hvor jeg skriver forskellige indlæg med info om overnatning i København, til brug for turister og målrettet mod flere søgetermer med stor volumen.

Googles Søgeordsværktøj er et nemt og godt sted at starte, når man vil vide mere om hvad volumen er på forskellige søgetermer. Jeg vurderede, at det var nødvendigt at have både en dansk og engelsk version af hjemmesiden, hvorfor jeg valgte at oprette disse websites: www.ferielejlighed-koebenhavn.dk og www.rent-apartment-copenhagen.com.

Airbnb.com har gjort det nemt at lave et godt designmæssigt link til din udlejningsannonce. Øverst i dette blog indlæg, ses et eksempel på et tilpasset billede, som kan sættes ind på enhver hjemmeside som link. Hele idéen med at oprette domæner med indhold, som skal tiltrække organisk trafik, er at få sendt de besøgende videre ind på din annonce og booke lejligheden. Husk derfor at placere billedet prominente steder på hjemmesiden.

3. Skriv blogindlæg og lav linkbuilding

Med en annonce oprettet på Airbnb.com og en eller flere hjemmesider klar til at tiltrække organisk trafik, er din opgave nu at få lavet noget godt og originalt indhold på siderne, samt at få lavet noget linkbuilding til domænerne. Muligvis laver jeg en guide til både blogging og linkbuilding på et senere tidspunkt, ellers kan du hurtigt finde mange gode råd til dette på Google.

Opret en profil på Airbnb her.

Kommentarer lukket til Guide: Udlej din lejlighed til turister