Iværksætteri

Nyd godt af dine fordele som iværksætter

For fire år siden blev en ny selskabsform introduceret for Danmark, og det må siges at denne er blevet taget godt imod. Her er tale om IVS – altså iværksætterselskab, som blev skabt for at give alle med en iværksætterdrøm et kærligt spark bagi. Oprettelse af IVS kan gøres for blot 1 kr. + gebyrer, men regler og retningslinjer vil være de samme, som hvis du oprettede et anpartsselskab.

I 2016 blev der i Danmark registreret 5.200 iværksætterselskaber. Dette er en stigning, der er til at tage og føle på. I 2014 hvor IVS blev gjort til en mulighed, blev der til sammenligning “kun” oprettet 1.100 iværksætterselskaber. Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at iværksætteri er en voksende interesse blandt danskerne, hvilket bestemt afspejles i antallet af nye iværksætterselskaber.

Måske er du selv blandt de mange, som har taget den nyere selskabsform til sig, og sprunget ud som selvstændig. I så fald ved du også, at være iværksætter er en hård og sej kamp – men også en spændende og selvudviklende oplevelse. Du oplever formentlig at må lægge +70 timer ugentligt, for at få hele din virksomhedsplan til at spille, og du har uden tvivl erfaret, at “time is money”, hvorfor venner og familie til tider må acceptere at blive sat på hold.

Derfor kære iværksætter – husk goderne – og gør brug af dem. Læs mere herunder.

Det fleksible arbejdsliv

Hvor ønsker du at arbejde fra i denne uge? Hjemme – på café – i sommerhusets idylle omgivelser – eller fra en eksotisk ø langt væk fra kolde Danmark? Som iværksætter står det dig næsten frit for, hvilken destination du vælger at arbejde fra. Selvfølgelig er det umuligt at arbejde fra Spanien, hvis du har et fysisk kundemøde i Danmark. Men til tider vil du opleve fleksibilitetens mange fordele – og dem kan du som iværksætter ofte nyde godt af.

Bil registreret i virksomheden

Beskæftiger du dig i en branche, hvor du bruger mange timer bag rattet? Så sørg for at skaffe en bil, som du nyder at kører rundt i. Det som driver mange selvstændige, er netop det faktum, at de nyder hvert et øjeblik af deres hverdag som iværksætter. Derfor er det en vigtighed, at du gør hvad du kan, for at gøre arbejde til en fornøjelse – eksempelvis ved at benytte dig af erhvervsleasing. På den måde kan du erhverve dig en lækker bil til erhvervskørsel, og regninger hertil – såsom benzin og udbetaling, vil gå igennem din erhvervskonto.

Sparring med andre iværksættere

Som selvstændig har du muligvis ingen direkte kollegaer at læne dig op ad. Til tider kan det være en sej kamp altid at arbejde på egen hånd, da det kan føles en smule isoleret og ensomt. Men som allerede beskrevet, så boomer Danmark af iværksættere. Heriblandt vil du helt sikkert finde nogen, som har det ligesom dig, og som du kan mødes og sparre med. Det er blot din opgave at opsøge dem. Prøv eksempelvis det online mødested for iværksættere amino.dk eller søg på mødested for iværksætter, og du vil finde utallige muligheder for fysiske workshops og netværksmøder, som du kan gå til. Der findes ikke noget mere inspirerende end at møde andre, som drives af den samme passion som dig.

Kommentarer lukket til Nyd godt af dine fordele som iværksætter