Rejser for fodboldentusiaster – Disse to europæiske stadioner skal besøges

29. maj 2021

Fodbold er verdens mest populære sportsgren, og vi kigger her nærmere på to af de mest fodboldgale europæiske byer, du som fodboldfan bør besøge.

En af de bedste måder at opleve en ny by på, er ved at tage ind og se en fodboldkamp med byens lokale hold. Fodbold har det nemlig med at samle samfund, og en stadiontur kan derfor hurtigt give dig en fornemmelse for en given bys kultur.

Camp Nou, Barcelona

Har du aldrig besøgt Barcelonas mytiske stadion, bør det være et af de første stadions på din liste. Med plads til 99.354 mennesker er Camp Nou det største stadion i Europa. Her har flere af fodboldhistoriens største legender som Ronaldinho og Messi haft sin gang, og hvis du ikke har set Messi på stadion, kan det måske snart være sidste chance. Argentineren er nemlig ved at være oppe i årene, og ingen ved hvornår han lægger støvlerne på hylden.

De fleste fodboldfans håber dog at han bliver ved lang tid endnu, da den lille troldmand altid er garanti for underholdning og mål. Som https://sport.tv2.dk/fodbold/2021 fortalte, så blev Messi igen i år topscorer i La Liga, og flere er desuden begyndt at tro på, at han vælger en fremtid på Camp Nou.

Han betyder alt for Barcelona. Hvis han bliver, vil det helt klart være et plus for deres chancer frem mod næste sæson. Lige nu dog er Messis fokus på landskampe for Argentina i Copa America, hvor https://extra.bet365.dk/news/da/ der tilbyder sports betting, har dem som favoritter med odds 2.60. Et hold med Messi er nemlig altid bedre end et hold uden Messi. Så det er vigtigt for Barcelona at Messi forlænger og fokus kommer tilbage på spillet på Camp Nou.
Barcelona er desuden en fantastisk by, der har meget at byde på foruden fodbold.

Westfalenstadion, Dortmund

Ret skal være ret. Dortmund er ikke ligefrem en af verdens smukkeste byer, og måske heller ikke blandt de mest populære for turister. Byen lever og ånder dog for byens fodboldhold, og for fodboldfans er byens fodboldstadion derfor et must at besøge.

Den enorme ståtribune bag målet er den største af sin slags i Europa. Her fester 24.000 passionerede fans hver weekend, når Dortmund spiller. Atmosfæren man finder på Dortmunds stadion er helt unik, og ”den gule mur” som tribunen bag målet bliver kaldt, er berømt blandt fodboldfans verden over.

Selve spillet på banen er også en fornøjelse at se på. Dortmund spiller attraktiv og offensiv fodbold, der ofte fører til masser af mål. Specielt norske Erling Haaland har stjålet showet på det seneste, hvor han har slået mange rekorder, som man kunne læse hos https://indkast.dk/nyhed/. Han kommer fra en fantastisk sæson med Dortmund, og blev på den baggrund også kåret til den bedste spiller i Bundesligaen. Han scorer næsten hver kamp, og det er efterhånden blevet en mindre sensation, hvis den store angriber går fra banen uden en pind eller to.

Mange af Tysklands store fodboldbyer ligger desuden tæt på Dortmund, så hvis du er heldig kan du på samme tur nå at opleve en kamp hos FC Schalke, Borussia Mönchengladbach, FC Köln eller Bayer leverkusen.

Der har du det så. To af Europas mest fodboldgale byer, som bør være øverst på din liste over byer, der skal besøges. Lige meget om du er til passioneret tysk fankultur eller du hælder til tapas og sol i Barcelona, vil begge oplevelser sætte sig fast i din hukommelse.