Affiliate marketing

Udvid din affiliateforretning til udlandet og lav flere salg

logodesign-1076200_640Af Simon Bak Andersen

Fungerer dit affiliate-setup i Danmark? Så fungerer det nok også overseas…

Omsætter du en fin mønt måned efter måned på at lave affiliate marketing i Danmark? Hvis du gør, så har du med stor sandsynlighed fundet dig et setup, der fungerer.

Hvorfor ikke tage dette setup med til udlandet, hvor indtjeningspotentialet kan være større sammenlignet med danske forhold? Det har jeg fornylig gjort. Og i dette indlæg vil jeg fortælle dig lidt om mine umiddelbare erfaringer.

Konkurrencen i udlandet kan være minimal set med danske SEO-briller

Til at starte med var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det ville være en god ide for mig og min forretning at bevæge mig udenlands. Denne tvivl bundede især i min forestilling om, at affiliate marketing i udlandet (i dette tilfælde Norge og Sverige) var meget konkurrencepræget og generelt svær at have med at gøre.

Dog fandt jeg – efter lidt research – hurtigt ud af, at konkurrencen bestemt ikke var skræmmende på mere nicheprægede emner og områder, der ikke omhandler casino, lån, betting og alt det sædvanlige ”gøgl”.

Denne opdagelse gav mig blod på tanden og rykkede mig et skridt nærmere en opstart af et udenlandsk affiliatewebsite. Nu skulle jeg blot beslutte mig for, hvilket land jeg ville prøve kræfter med og ikke mindst, hvilket emne, der skulle arbejdes med. Emnet var underordnet, så længe konkurrencen ikke var alt for massiv og indtjeningspotentialet var til at få øje på. Derfor handlede det først og fremmest om at finde et land.

Jeg er drevet af at se mine affiliatesider vokse i form af bedre placeringer, større indtjening og stærke links. Derfor behøver emnet nødvendigvis ikke at have min interesse for, at jeg vil arbejde med det. Det er nemlig ikke emnet, som motiverer mig!

Lige til højrebenet: Start med nærmarkederne

norway-1487008_640Qua min uddannelsesmæssige baggrund som HHX’er og markedsføringsøkonom har jeg fået tudet ørene fulde om, at det typisk er en god ide for virksomheder at ekspandere til nærmarkederne først. Her er kulturforskellene mindst og markederne er generelt ”nemmere” at entrere sammenlignet med for eksempel Polen, Spanien eller Østrig.

Med ovenstående in mente og yderligere research endte jeg op med to lande til overvejelse: Norge og Sverige.

Norge har en god økonomi
Norge har en økonomi, der kan få de fleste finansministre til at blive blød i knæene. Min research af landet gav mig også et indtryk af, at e-handlen i landet er i kraftig vækst, og den enkelte forbruger bruger MANGE penge på nettet – og det passer som fod i hose set fra min side af bordet. Derudover findes der gode affiliatemuligheder i landet: Et netværk som Adtraction.com har for eksempel et ganske pænt udvalg af spændende shops.

Sverige har mange indbyggere
Sverige er et land med dobbelt så mange indbyggere sammenlignet med Danmark og Norge. Derudover er e-handlen og hele online marketing-universet meget langt fremme, hvilket vidner om, at svenskerne godt kan finde ud af ”det der nethandel”. Ydermere fandt jeg ud af, at e-handlen i Sverige er inde i en eksplosiv vækst – og det var noget som tiltalte mig meget. For det er nemlig et tegn på, at flere og flere svenskere køber på nettet – og bruger flere og flere penge.

Hmm. Hvilket land bør vælges?

Mit affiliate-eventyr i udlandet er netop startet!

Norge var landet, jeg endte med at vælge, men hvorfor? Mit valg skyldes to ting:

1. En fremragende økonomi
Norges økonomi kombineret med de positive e-handelstendenser og den lave grad af konkurrence fik mig overbevist om, at dette land var det rette.

2. Mit praktikophold hos DuGlemmerDetAldrig.dk
Derudover har jeg været i praktik hos DuGlemmerDetAldrig.dk i en periode, hvor virksomheden ekspanderede til Norge i form af websitet TrueStory.no (der kører affiliate marketing via Adtraction). Praktikopholdet har i den forbindelse givet mig en masse værdifulde indsigter. Indsigter, der direkte kan omsættes til tiltag målrettet et evt. affiliatewebsite.

På baggrund af mit praktikophold har jeg samtidig fået en stor lyst til at bidrage til DuGlemmerDetAldrig/TrueStory, da virksomheden og folkene bag er ”super cool” og sælger nogle gode produkter. Og findes der noget bedre end at kunne bidrage med et norsk affiliatesite målrettet oplevelser og oplevelsesgaver? Et site, der meget gerne skulle kaste en masse norske salg af sig.

Det handler om oplevelsesgaver i Norge
Som du nok allerede har regnet ud, så har jeg startet et affiliatesite i Norge målrettet oplevelser og oplevelsesgaver. Sitet mangler stadig en masse indhold (det er under udarbejdelse), men fundamentet er så godt som på plads, og de første 20 sider er indekseret af Google. Og ja, du må godt se. Siden kan ses på: www.opplevelsesgave.com.

Mine første og umiddelbare indtryk af det norske marked
Helt generelt er markedet for oplevelsesgaver i Norge til at have med at gøre. Der findes én nævneværdig konkurrent til TrueStory.no. Ellers bærer søgeresultaterne præg af halvdårlige og tvivlsomme sites heriblandt affiliatesites og fora. Derudover er Coolstuff værd at nævne som en perifer konkurrent, da de klarer sig fint på norske søgninger såsom ”gave til han”, ”gave til henne”, ”bursdagsgave” og lignende. Søgninger, der vil være i konkurrence med mig.

Det virker umiddelbart også som om, at der er mange lavt hængende frugter grundet den forholdsvise lave konkurrence og de gode muligheder for long tail-søgninger. Frugter som kan plukkes inden for få måneder, når mine sider er blevet indekseret, indhold er blevet tilføjet og der er skabt et par yderligere links.

Mine planer for fremtiden
Planerne for fremtiden er faktisk meget simple. Målet er at bygge et af de bedste og bedst-placerede sites om oplevelser og oplevelsesgaver i Norge. For at indfri dette mål vil jeg geninvestere hele sidens omsætning i nyt indhold, optimeringer, gode links og generel markedsføring af siden. Når målet er nået, vil jeg måske sælge siden og forsøge mig med et nyt område og-/eller nyt land.

PS. Hvis du kender en gut eller gutinde som er genial til at linkbuilde i Norge, så send mig lige en besked.

Tro mig. Affiliate marketing er ikke en markedsføringsform forbeholdt Danmark. Det buldrer også derudaf i udlandet. Hvis du går og drømmer om at lave flere salg og udnytte dine affiliate-evner til fulde, så synes jeg, at du skal prøve kræfter med udlandet. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt det et eneste sekund.

Kommentarer lukket til Udvid din affiliateforretning til udlandet og lav flere salg